
Een cross-sectionele studie vergeleek botmineraaldichtheid (BMD) en voedingsinname tussen veganisten, lacto-ovo-vegetariërs en omnivoren. Er waren geen significante BMD-verschillen, maar veganisten hadden hogere parathyreoïdhormoon (PTH) niveaus. Adequate inname van vitamine D en B12 is cruciaal voor veganisten om botgezondheid te behouden…
Anthocyanen zijn krachtige antioxidanten die veel voorkomen in kleurrijke vruchten zoals blauwe bessen, frambozen, en druiven. Recente studies hebben aangetoond dat deze natuurlijke stoffen positieve effecten kunnen hebben op zowel cognitieve prestaties als de gezondheid van bloedvaten. Dit artikel biedt…
Basisrecept Ingrediënten: Instructies: Mango-kokos chia-pudding Bessen-vanille chia-pudding Appel-kaneel chia-pudding Pindakaas- banaan chia-pudding Matcha chia-pudding Citroen-blauwe Bessen chia-pudding Salted caramel chia-pudding Kokosnoot-ananas chia-pudding Aardbei-basilicum chia-pudding Gember-kurkuma chia-pudding Framboos-amandel chia-pudding Framboos-amandel chia-pudding Pistache-rose chia-pudding
De “Twins Nutrition Study” onthult dat een veganistisch dieet de epigenetische veroudering vertraagt en telomeren verlengt, wat duidt op anti-verouderingseffecten. Identieke tweelingen die acht weken lang een veganistisch dieet volgden, vertoonden significante gezondheidsvoordelen ten opzichte van een omnivoor dieet. Verder…
Dit essay bespreekt een studie die de effecten van extra vierge olijfolie (EVOO) binnen een plantaardig dieet onderzoekt op de gezondheid van het hart. De bevindingen suggereren dat een lagere EVOO-inname gunstiger is voor het verlagen van LDL-cholesterol en andere…
De geur van zweet varieert sterk van persoon tot persoon, en een van de meest interessante factoren die deze variatie beïnvloeden is het dieet. In dit essay onderzoeken we waarom het zweet van carnisten vaak sterker ruikt dan dat van…
Ingrediënten: Bereidingswijze: Tips:
De kiwi (Actinidia deliciosa) is een bescheiden vrucht die oorspronkelijk uit China komt, maar wereldwijd bekend is geworden door de commerciële teelt in Nieuw-Zeeland. Dit essay verkent de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en wetenschappelijke onderzoeken rondom de kiwi. Wetenschappelijke bronnen zijn gebruikt…
In de wereld van voeding en dieet is eiwit een essentiële voedingsstof die vaak in verband wordt gebracht met vleesconsumptie. Echter, de oorsprong van deze eiwitten is fascinerender dan men op het eerste gezicht zou denken. Eiwitten in vlees zijn…
Cholesterol is een essentiële stof voor het menselijk lichaam, noodzakelijk voor diverse biologische functies. Desondanks roept het vaak negatieve associaties op vanwege de link met hart- en vaatziekten. Dit essay biedt een uitgebreide uitleg over cholesterol, waarbij wordt ingegaan op…
Soja en soja-producten zijn populair in plantaardige diëten, maar er is veel discussie over hun invloed op de hormoonhuishouding en het risico op kanker. Dr. Michael Greger bespreekt dit uitgebreid in zijn boeken. Dit artikel onderzoekt zijn claims en vergelijkt…
Ingrediënten:1 eetlepel olijfolie1 grote ui, fijngehakt2 teentjes knoflook, fijngehakt1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geraspt1 rode peper, fijngehakt (optioneel voor extra pit)1 theelepel gemalen komijn1 theelepel gemalen koriander1 theelepel kurkuma1 theelepel garam masala1 blik tomatenblokjes (400 g)1 blik kikkererwten, uitgelekt…