- Tahin-mosterddressing: Meng 2 eetlepels tahin, 1 eetlepel Dijon-mosterd, 2 eetlepels agavesiroop en een scheutje citroensap.
- Avocado-limoendressing: Pureer 1 rijpe avocado met het sap van 1 limoen, een handvol verse koriander, een teentje knoflook en zout naar smaak.
- Balsamico-dadelvinaigrette: Meng 3 eetlepels balsamicoazijn, 2 medjool dadels (ontpit en fijngehakt), 1 theelepel mosterd en een scheutje water. Mix goed tot de dadels zijn opgelost.
- Citroen-knoflookdressing: Meng het sap van 2 citroenen, 2 teentjes knoflook (fijngehakt), 2 eetlepels agavesiroop en zout naar smaak.
- Cashew-ranchdressing: Week 1 kopje rauwe cashewnoten in water gedurende 4 uur. Giet af en blend met ½ kopje ongezoete amandelmelk, 2 eetlepels appelazijn, 1 teentje knoflook, een handvol verse peterselie, 1 theelepel gedroogde dille en zout naar smaak.
- Mango-limoendressing: Blend 1 rijpe mango met het sap van 2 limoenen, een handvol verse muntblaadjes en een scheutje water tot een gladde dressing.
- Appel-mosterd-dille dressing: Mix het sap van 1 appel, 2 eetlepels Dijon-mosterd, 1 theelepel gedroogde dille, 1 theelepel agavesiroop en zout naar smaak.
- Aardbeien-basilicumdressing: Blend 1 kopje verse aardbeien, een handvol verse basilicumblaadjes, 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 theelepel agavesiroop en een snufje zout.
- Kurkuma-citroendressing: Meng het sap van 1 citroen, 1 theelepel kurkumapoeder, 1 theelepel agavesiroop, een snufje gemalen komijn en zout naar smaak.
- Granaatappel-sinaasappeldressing: Mix het sap van 1 sinaasappel, 2 eetlepels granaatappelsiroop, een snufje gemalen koriander en zout naar smaak.
Probeer deze dressings uit en pas ze aan naar jouw smaak. Geniet ervan!
Geef een reactie