Ingrediënten:
- 200g tempeh
- 2 grote wortelen, in dunne reepjes gesneden
- 100g taugé
- 100g kimchi (of naar smaak)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 theelepel ahornsiroop (optioneel voor wat zoetigheid)
- Zout en peper naar smaak
- Sesamzaadjes (voor garnering)
- Lente-uitjes, fijngesneden (voor garnering)
Bereidingswijze:
- Snijd de tempeh in kleine blokjes en marineer ze in een mengsel van sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Laat het minimaal 15 minuten intrekken.
- Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de tempehblokjes goudbruin en knapperig. Haal de tempeh uit de pan en zet apart.
- Voeg de gesneden wortelen toe aan de pan en bak ze gedurende 5-7 minuten tot ze beginnen te verzachten.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak gedurende 1 minuut. Voeg daarna de taugé toe en bak nog eens 2-3 minuten.
- Voeg de kimchi toe aan de pan samen met de gebakken tempeh. Meng alles goed door elkaar en bak nog eens 2-3 minuten zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een theelepel ahornsiroop voor wat extra zoetheid.
- Serveer de roerbakschotel in kommen en garneer met sesamzaadjes en fijngesneden lente-uitjes.
Tips:
- Serveer deze roerbakschotel met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika, broccoli of spinazie als je meer variatie wilt.
- Kimchi geeft een heerlijke pittige en zure smaak aan het gerecht, maar pas de hoeveelheid aan naar jouw eigen smaakvoorkeur.