Ingrediënten:
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (ongeveer 2 cm), geraspt
1 rode peper, fijngehakt (optioneel voor extra pit)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
1 theelepel garam masala
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld (400 g) Of een andere eiwitbron zoals tempeh
200 g verse spinazie
200 ml groentebouillon
Zout en peper naar smaak
Verse koriander voor garnering
Rijst of naanbrood om erbij te serveren
Bereidingswijze:
– Verzamel en bereid alle ingrediënten voor zodat je gemakkelijk kunt koken.
– Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
– Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is, ongeveer 5 minuten.
– Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak nog 2 minuten.
– Voeg de gemalen komijn, koriander, kurkuma en garam masala toe aan de pan.
– Roer goed en bak de kruiden een minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
– Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan.
– Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen.
– Voeg de kikkererwten toe en roer goed door.
– Voeg vervolgens de spinazie toe in delen, roer telkens door tot de spinazie geslonken is.
– Breng de curry op smaak met zout en peper.
– Laat de curry nog 5-10 minuten sudderen tot alles goed doorgewarmd is.
Serveer de spinaziecurry met rijst of naanbrood.
Garneer met verse koriander.