Plantaardige paella (multi-cooker-recept)

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 1 kopje groene bonen, in stukjes
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 1/2 kopjes paella rijst (of gewone witte rijst)
  • 1 theelepel gerookte paprika
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel saffraan (optioneel)
  • 4 kopjes groentebouillon
  • 1 kopje doperwten (vers of bevroren)
  • 1 citroen, in partjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers gehakte peterselie voor garnering

Instructies:

  • Selecteer de “Saute” functie op je multicooker en voeg de olijfolie toe. Laat het opwarmen.
  • Voeg de fijngehakte ui toe en bak totdat deze doorschijnend is, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de rode en gele paprika’s en de groene bonen toe en bak alles nog eens 5 minuten totdat de groenten zacht beginnen te worden.
  • Roer de gerookte paprika, kurkuma, en saffraan (als je het gebruikt) door de groenten. Voeg de rijst toe en roer goed zodat de rijst de smaken opneemt.
  • Voeg de tomatenblokjes en de groentebouillon toe. Roer goed door en zorg ervoor dat de rijst gelijkmatig verspreid is in de multicooker.
  • Sluit het deksel van de multicooker en zet de functie op “Rice” of “Manual” voor 15 minuten.
  • Na de kooktijd, laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen voor ongeveer 10 minuten, en dan voorzichtig de klep naar “Venting” draaien om de resterende druk te laten ontsnappen.
  • Open de multicooker, voeg de doperwten toe en roer voorzichtig door de paella.
  • Sluit het deksel opnieuw en laat de paella 5 minuten rusten op de “Keep Warm” functie zodat de smaken zich goed vermengen.Serveren:
  • Garneer met vers gehakte peterselie en serveer met partjes citroen aan de zijkant.

    Dit gerecht is perfect voor een gemakkelijke, smaakvolle maaltijd in één keer. Geniet van je heerlijke plantaardige paella!