6 keer chiapudding met pindakaas

Chiapudding met pindakaas is een heerlijke en voedzame traktatie die je op verschillende manieren kunt variëren. Hier zijn enkele ideeën om je te inspireren:

1. Klassieke Pindakaas-Banaan Chiapudding

  • Ingrediënten:
    • 3 eetlepels chiazaad
    • 250 ml amandelmelk (of een andere plantaardige melk)
    • 1 eetlepel pindakaas
    • 1 banaan (in plakjes)
    • 1 theelepel vanille-extract
  • Bereiding: Meng de chiazaadjes met de amandelmelk, pindakaas en vanille-extract. Laat dit minimaal 4 uur of een nacht in de koelkast staan. Voeg bij het serveren de plakjes banaan toe.

2. Pindakaas en Cacao Chiapudding

  • Ingrediënten:
    • 3 eetlepels chiazaad
    • 250 ml amandelmelk
    • 1 eetlepel pindakaas
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel, voor zoetheid)
  • Bereiding: Meng de chiazaadjes met amandelmelk, pindakaas, cacaopoeder en ahornsiroop. Laat het mengsel een paar uur in de koelkast staan. Top met wat extra cacao nibs voor een crunch.

3. Pindakaas en Jelly Chiapudding

  • Ingrediënten:
    • 3 eetlepels chiazaad
    • 250 ml amandelmelk
    • 1 eetlepel pindakaas
    • 2 eetlepels aardbeienjam (of een andere fruitige jam)
    • Verse bessen of plakjes aardbei voor topping
  • Bereiding: Meng chiazaadjes met amandelmelk en pindakaas. Laat dit mengsel enkele uren opstijven in de koelkast. Roer voor het serveren de jam erdoorheen en top met vers fruit.

4. Pindakaas en Kokos Chiapudding

  • Ingrediënten:
    • 3 eetlepels chiazaad
    • 250 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel pindakaas
    • 1 eetlepel geraspte kokos
    • Een snufje zeezout
  • Bereiding: Meng de chiazaadjes met kokosmelk, pindakaas en geraspte kokos. Voeg een snufje zeezout toe voor een mooie balans. Laat het mengsel enkele uren opstijven in de koelkast en garneer met wat extra geraspte kokos.

5. Pindakaas en Appel Chiapudding

  • Ingrediënten:
    • 3 eetlepels chiazaad
    • 250 ml amandelmelk
    • 1 eetlepel pindakaas
    • 1/2 appel (in kleine stukjes)
    • Een snufje kaneel
  • Bereiding: Meng chiazaadjes met amandelmelk, pindakaas en een snufje kaneel. Laat het mengsel in de koelkast staan. Voeg bij het serveren de stukjes appel toe voor een frisse en knapperige textuur.

6. Pindakaas en Chocolade Chiapudding met Kokos Yoghurt

  • Ingrediënten:
    • 3 eetlepels chiazaad
    • 200 ml amandelmelk
    • 50 ml kokosmelk
    • 1 eetlepel pindakaas
    • 1 eetlepel cacaopoeder
    • 1 eetlepel ahornsiroop
    • 2 eetlepels kokos yoghurt
  • Bereiding: Meng chiazaadjes met amandelmelk, kokosmelk, pindakaas, cacaopoeder en ahornsiroop. Laat dit opstijven in de koelkast. Voeg bij het serveren een lepel kokos yoghurt toe voor een romige topping.

Elk van deze varianten is gemakkelijk aan te passen naar jouw smaak. Je kunt bijvoorbeeld de zoetheid aanpassen met ahornsiroop of agave, of extra toppings toevoegen zoals noten, zaden, of zelfs wat pure chocolade. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek je favoriet!