Roerbakschotel met tempeh, wortelen, taugé en kimchi

Ingrediënten:

  • 200g tempeh
  • 2 grote wortelen, in dunne reepjes gesneden
  • 100g taugé
  • 100g kimchi (of naar smaak)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 theelepel ahornsiroop (optioneel voor wat zoetigheid)
  • Zout en peper naar smaak
  • Sesamzaadjes (voor garnering)
  • Lente-uitjes, fijngesneden (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de tempeh in kleine blokjes en marineer ze in een mengsel van sojasaus, sesamolie en rijstazijn. Laat het minimaal 15 minuten intrekken.
  2. Verhit een beetje olie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de tempehblokjes goudbruin en knapperig. Haal de tempeh uit de pan en zet apart.
  3. Voeg de gesneden wortelen toe aan de pan en bak ze gedurende 5-7 minuten tot ze beginnen te verzachten.
  4. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak gedurende 1 minuut. Voeg daarna de taugé toe en bak nog eens 2-3 minuten.
  5. Voeg de kimchi toe aan de pan samen met de gebakken tempeh. Meng alles goed door elkaar en bak nog eens 2-3 minuten zodat de smaken goed kunnen mengen.
  6. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel een theelepel ahornsiroop voor wat extra zoetheid.
  7. Serveer de roerbakschotel in kommen en garneer met sesamzaadjes en fijngesneden lente-uitjes.

Tips:

  • Serveer deze roerbakschotel met rijst of noedels voor een complete maaltijd.
  • Voeg extra groenten toe zoals paprika, broccoli of spinazie als je meer variatie wilt.
  • Kimchi geeft een heerlijke pittige en zure smaak aan het gerecht, maar pas de hoeveelheid aan naar jouw eigen smaakvoorkeur.