Komkommersalade met asperges, kikkererwten en gedroogde vijgen

Dit is een aangepaste versie van een komkommersalade van Mary McDougall.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
  • 1 bosje bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 blik (425 gram) asperges, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 1 blik (425 gram) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 eetlepel dadelsiroop
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 5-6 gedroogde vijgen, in kleine stukjes gesneden
  • Versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Doe de komkommer, bosuitjes, asperges, kikkererwten en gedroogde vijgen in een grote kom.
  2. Meng de dadelsiroop en witte wijnazijn in een klein kommetje.
  3. Giet het dadelsiroopmengsel over de groenten en peulvruchten. Schep goed om zodat alles gelijkmatig bedekt is.
  4. Breng op smaak met versgemalen peper.
  5. Dek de kom af en laat minstens een uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.

Serveertip: Serveer de salade goed gekoeld als bijgerecht bij een lichte lunch of diner. Ook heerlijk bij een barbecue!

Bereidingstijd:

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Koeltijd: minimaal 1 uur

Geschatte voedingswaarde per portie (1/4)

  • Calorieën: 145 kcal
  • Eiwitten: 6 gram
  • Vetten: 1 gram
  • Koolhydraten: 29 gram
    • Waarvan suikers: 13 gram
    • Waarvan vezels: 6 gram
  • Natrium: 300 mg
  • Kalium: 400 mg
  • Vitamine C: 10 mg
  • Calcium: 80 mg
  • IJzer: 2 mg