Dit is een aangepaste versie van een komkommersalade van Mary McDougall.
Ingrediënten:
- 1 komkommer, in de lengte gehalveerd en in plakjes gesneden
- 1 bosje bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 1 blik (425 gram) asperges, uitgelekt en in stukjes gesneden
- 1 blik (425 gram) kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 1 eetlepel dadelsiroop
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 5-6 gedroogde vijgen, in kleine stukjes gesneden
- Versgemalen peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Doe de komkommer, bosuitjes, asperges, kikkererwten en gedroogde vijgen in een grote kom.
- Meng de dadelsiroop en witte wijnazijn in een klein kommetje.
- Giet het dadelsiroopmengsel over de groenten en peulvruchten. Schep goed om zodat alles gelijkmatig bedekt is.
- Breng op smaak met versgemalen peper.
- Dek de kom af en laat minstens een uur in de koelkast staan om de smaken te laten intrekken.
Serveertip: Serveer de salade goed gekoeld als bijgerecht bij een lichte lunch of diner. Ook heerlijk bij een barbecue!
Bereidingstijd:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Koeltijd: minimaal 1 uur
Geschatte voedingswaarde per portie (1/4)
- Calorieën: 145 kcal
- Eiwitten: 6 gram
- Vetten: 1 gram
- Koolhydraten: 29 gram
- Waarvan suikers: 13 gram
- Waarvan vezels: 6 gram
- Natrium: 300 mg
- Kalium: 400 mg
- Vitamine C: 10 mg
- Calcium: 80 mg
- IJzer: 2 mg