Quinoa Brownies

Ingrediënten:

  • 200 gram ongekookte quinoa, geweekt
  • 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 120 ml ahornsiroop
  • 120 gram pindakaas
  • 1 banaan, gepureerd
  • 120 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Extra: donkere chocolade chips of gehakte walnoten of pecannoten

Instructies:

  1. Week de quinoa voor minstens 30 minuten tot 2 uur in koud water om bitterheid te voorkomen. Spoel de geweekte quinoa af onder koud water om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 23 bij 23 cm met bakpapier.
  3. Voeg de geweekte, uitgelekte quinoa toe aan een blender samen met de gepureerde banaan, amandelmelk, bakpoeder, cacaopoeder, ahornsiroop, pindakaas en vanille-extract. Blend op hoge snelheid tot een glad beslag ontstaat.
  4. Roer eventueel donkere chocolade chips of gehakte noten door het beslag.
  5. Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strooi eventueel extra chocolade chips over de bovenkant.
  6. Bak de quinoa brownies in de voorverwarmde oven voor 17 tot 19 minuten, of tot een tandenstoker bijna schoon uit het midden van de brownies komt.
  7. Laat de brownies 30 minuten afkoelen op een rooster voordat je ze in 16 vierkantjes snijdt.
  8. Serveer de brownies eventueel met gesmolten pure chocolade, pindakaas, kokosglazuur of proteïne glazuur.