Ingrediënten:
- 200 gram ongekookte quinoa, geweekt
- 50 gram cacaopoeder (ongezoet)
- 120 ml ahornsiroop
- 120 gram pindakaas
- 1 banaan, gepureerd
- 120 ml ongezoete amandelmelk
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Extra: donkere chocolade chips of gehakte walnoten of pecannoten
Instructies:
- Week de quinoa voor minstens 30 minuten tot 2 uur in koud water om bitterheid te voorkomen. Spoel de geweekte quinoa af onder koud water om eventuele onzuiverheden te verwijderen.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een vierkante bakvorm van 23 bij 23 cm met bakpapier.
- Voeg de geweekte, uitgelekte quinoa toe aan een blender samen met de gepureerde banaan, amandelmelk, bakpoeder, cacaopoeder, ahornsiroop, pindakaas en vanille-extract. Blend op hoge snelheid tot een glad beslag ontstaat.
- Roer eventueel donkere chocolade chips of gehakte noten door het beslag.
- Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strooi eventueel extra chocolade chips over de bovenkant.
- Bak de quinoa brownies in de voorverwarmde oven voor 17 tot 19 minuten, of tot een tandenstoker bijna schoon uit het midden van de brownies komt.
- Laat de brownies 30 minuten afkoelen op een rooster voordat je ze in 16 vierkantjes snijdt.
- Serveer de brownies eventueel met gesmolten pure chocolade, pindakaas, kokosglazuur of proteïne glazuur.