plakkerige ananas en tofu roerbak


Ingrediënten:

  • 200 g tofu, in blokjes gesneden
  • 1 blikje ananasstukjes (ongeveer 200 g), uitgelekt
  • 150 g sugar snaps (of sperziebonen), gehalveerd
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 blikje babymaïs (ongeveer 150 g), gehalveerd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel ahornsiroop of een andere zoetstof naar keuze
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gember, fijngehakt
  • 1 eetlepel plantaardige olie (voor roerbakken)
  • Optioneel: sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes voor garnering

Instructies:

  1. Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tofu toe en bak deze goudbruin aan alle zijden.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe en roerbak kort tot ze geurig zijn.
  4. Voeg de sugar snaps, rode paprika en babymaïs toe. Roerbak alles samen gedurende 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
  5. Voeg de uitgelekte ananasstukjes toe en roer voorzichtig door.
  6. Meng in een kom de sojasaus en ahornsiroop. Voeg dit mengsel toe aan de wok en roer goed door zodat alles gelijkmatig is bedekt.
  7. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de saus indikt en de smaken goed mengen.
  8. Garneer indien gewenst met sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes.


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *