Ingrediënten:
- 200 g tofu, in blokjes gesneden
- 1 blikje ananasstukjes (ongeveer 200 g), uitgelekt
- 150 g sugar snaps (of sperziebonen), gehalveerd
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 blikje babymaïs (ongeveer 150 g), gehalveerd
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ahornsiroop of een andere zoetstof naar keuze
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gember, fijngehakt
- 1 eetlepel plantaardige olie (voor roerbakken)
- Optioneel: sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes voor garnering
Instructies:
- Verhit de plantaardige olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de tofu toe en bak deze goudbruin aan alle zijden.
- Voeg de fijngehakte knoflook en gember toe en roerbak kort tot ze geurig zijn.
- Voeg de sugar snaps, rode paprika en babymaïs toe. Roerbak alles samen gedurende 3-4 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de uitgelekte ananasstukjes toe en roer voorzichtig door.
- Meng in een kom de sojasaus en ahornsiroop. Voeg dit mengsel toe aan de wok en roer goed door zodat alles gelijkmatig is bedekt.
- Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de saus indikt en de smaken goed mengen.
- Garneer indien gewenst met sesamzaadjes en gehakte lente-uitjes.
Geef een reactie