Vegan spruitjesstoofpot (multi-cooker-recept)

Ingrediënten:

  • 500 gram spruitjes, schoongemaakt en gehalveerd
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 1 blikje kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • Zout en peper naar smaak
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram quinoa

Bereidingswijze:

  1. Zet de multi-cooker op de sauté-functie en verhit wat olie. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
  2. Voeg de paprikapoeder, komijn en kurkuma toe. Bak deze kruiden kort mee om de smaken vrij te laten komen.
  3. Voeg de spruitjes, wortels, kikkererwten, en tomatenblokjes toe. Roer alles goed door.
  4. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  5. Sluit de multi-cooker af en schakel over naar de stoofmodus. Laat het ongeveer 20-25 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
  6. Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Serveer de spruitjesstoofpot over de gekookte quinoa. Breng op smaak met zout en peper, en geniet van je heerlijke vegan maaltijd!

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *