Ingrediënten:
- 1 zak voorgesneden Mexicaanse groenten
- 1 kopje rijst
- 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 1 blikje tomatensaus
- 1 theelepel chilipoeder (of meer naar smaak)
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- 2 kopjes groentebouillon
- Optioneel: gehakte verse koriander en avocado als garnering
Instructies:
- Verhit een beetje olie in je multi-cooker in de sauté-modus en voeg de voorgesneden Mexicaanse groenten toe. Bak ze een paar minuten tot ze beginnen te verzachten.
- Voeg de rijst toe en bak deze even mee tot hij licht bruin begint te worden.
- Voeg de zwarte bonen, maïs, tomatensaus, chilipoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door.
- Giet de groentebouillon over het mengsel en roer nogmaals.
- Sluit het deksel van je multi-cooker en schakel over naar de rijstmodus (of gebruik een vergelijkbare modus als die beschikbaar is op jouw apparaat).
- Laat de multi-cooker het werk doen en wacht tot de rijst gaar is en alle ingrediënten goed zijn gemengd. Dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van je apparaat.
- Als de rijstschotel klaar is, garneer je deze met gehakte verse koriander en avocado, indien gewenst.