Mexicaanse rijstschotel (Multi-cookerrecept)

Ingrediënten:

  • 1 zak voorgesneden Mexicaanse groenten
  • 1 kopje rijst
  • 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje tomatensaus
  • 1 theelepel chilipoeder (of meer naar smaak)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 kopjes groentebouillon
  • Optioneel: gehakte verse koriander en avocado als garnering

Instructies:

  1. Verhit een beetje olie in je multi-cooker in de sauté-modus en voeg de voorgesneden Mexicaanse groenten toe. Bak ze een paar minuten tot ze beginnen te verzachten.
  2. Voeg de rijst toe en bak deze even mee tot hij licht bruin begint te worden.
  3. Voeg de zwarte bonen, maïs, tomatensaus, chilipoeder, komijnpoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door.
  4. Giet de groentebouillon over het mengsel en roer nogmaals.
  5. Sluit het deksel van je multi-cooker en schakel over naar de rijstmodus (of gebruik een vergelijkbare modus als die beschikbaar is op jouw apparaat).
  6. Laat de multi-cooker het werk doen en wacht tot de rijst gaar is en alle ingrediënten goed zijn gemengd. Dit duurt meestal ongeveer 20-25 minuten, afhankelijk van je apparaat.
  7. Als de rijstschotel klaar is, garneer je deze met gehakte verse koriander en avocado, indien gewenst.