Groentenspaghetti met geroosterde kikkererwten en pestosaus

Wok de groentenspaghetti een paar minuten in een beetje groentenbouillion en serveer deze met de pestosaus en geroosterde kikkererwten.

Recept voor vegan pestosaus:

Ingrediënten:

  • 2 kopjes verse basilicumblaadjes
  • 1 kopje verse spinazieblaadjes
  • 1/2 kopje cashewnoten (geweekt en uitgelekt)
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van 1 citroen
  • 1/4 kopje olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Plaats de basilicum, spinazie, cashewnoten, knoflook en citroensap in een keukenmachine.
  2. Pulseer tot de ingrediënten grof gehakt zijn.
  3. Terwijl de keukenmachine draait, voeg langzaam de olijfolie toe tot het mengsel glad en romig wordt.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Proef en pas de smaak aan door meer citroensap, knoflook, zout of peper toe te voegen naar wens.

Geroosterde kikkererwten:

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt, afgespoeld en goed drooggedept
  • 1-2 eetlepels olijfolie
  • Kruiden: knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder en Italiaanse kruiden

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (400°F) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Plaats de drooggedepte kikkererwten in een kom en voeg olijfolie toe. Meng goed zodat alle kikkererwten bedekt zijn.
  3. Voeg de kruiden toe naar smaak en meng opnieuw om de kikkererwten gelijkmatig te kruiden.
  4. Verspreid de gekruide kikkererwten gelijkmatig over de bakplaat in één laag.
  5. Rooster de kikkererwten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Schud de bakplaat halverwege de baktijd om gelijkmatig roosteren te bevorderen.
  6. Haal de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.