Wok de groentenspaghetti een paar minuten in een beetje groentenbouillion en serveer deze met de pestosaus en geroosterde kikkererwten.
Recept voor vegan pestosaus:
Ingrediënten:
- 2 kopjes verse basilicumblaadjes
- 1 kopje verse spinazieblaadjes
- 1/2 kopje cashewnoten (geweekt en uitgelekt)
- 2 teentjes knoflook
- Sap van 1 citroen
- 1/4 kopje olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Plaats de basilicum, spinazie, cashewnoten, knoflook en citroensap in een keukenmachine.
- Pulseer tot de ingrediënten grof gehakt zijn.
- Terwijl de keukenmachine draait, voeg langzaam de olijfolie toe tot het mengsel glad en romig wordt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Proef en pas de smaak aan door meer citroensap, knoflook, zout of peper toe te voegen naar wens.
Geroosterde kikkererwten:
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt, afgespoeld en goed drooggedept
- 1-2 eetlepels olijfolie
- Kruiden: knoflookpoeder, gerookte paprikapoeder en Italiaanse kruiden
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200°C (400°F) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Plaats de drooggedepte kikkererwten in een kom en voeg olijfolie toe. Meng goed zodat alle kikkererwten bedekt zijn.
- Voeg de kruiden toe naar smaak en meng opnieuw om de kikkererwten gelijkmatig te kruiden.
- Verspreid de gekruide kikkererwten gelijkmatig over de bakplaat in één laag.
- Rooster de kikkererwten in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25-30 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn. Schud de bakplaat halverwege de baktijd om gelijkmatig roosteren te bevorderen.
- Haal de kikkererwten uit de oven en laat ze even afkoelen voordat je ze serveert.