Geroosterde paprika groentenspread

Ingrediënten:

  • 2 rode paprika’s
  • 1 blikje witte bonen (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: een snufje chilivlokken voor wat pit

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, en leg ze met de schil naar boven op een bakplaat. Rooster de paprika’s gedurende 20-25 minuten, of totdat de schil geblakerd is en loslaat. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  2. Verwijder de schil van de geroosterde paprika’s en snijd ze in stukjes.
  3. Doe de stukjes geroosterde paprika, bonen, knoflook, olijfolie en citroensap in een keukenmachine of blender. Mix alles tot een gladde massa.
  4. Breng de spread op smaak met zout, peper en eventueel chilivlokken naar smaak. Mix nogmaals totdat alles goed gemengd is.
  5. Schep de groentenspread in een luchtdichte container en bewaar het in de koelkast.

Je kunt deze groentenspread met verschillende soorten bonen maken, afhankelijk van je smaak en voorkeuren. Witte bonen zijn slechts één optie, maar je kunt ook experimenteren met andere bonen zoals kikkererwten, zwarte bonen, kidneybonen of cannellinibonen.

Het basisrecept blijft hetzelfde: geroosterde groenten (bijvoorbeeld paprika) en bonen worden gemengd met knoflook, olijfolie en citroensap. De verhoudingen en smaak kunnen variëren, dus voel je vrij om te experimenteren met verschillende bonen en groenten om jouw favoriete combinatie te vinden. Probeer bijvoorbeeld eens geroosterde aubergine met kikkererwten of geroosterde zoete aardappel met zwarte bonen. De mogelijkheden zijn eindeloos!