vegan havermout cupcakes

Ingrediënten:

  • 1 kopje havermout
  • 1 kopje plantaardige melk (zoals amandel-, soja- of havermeelk)
  • 1/2 kopje appelmoes (ongezoet)
  • 1/3 kopje ahornsiroop of agavesiroop
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 1/2 kopje volkorenmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Optioneel: bosbessen, gehakte noten of vegan chocoladechips voor extra smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinbakplaat met papieren cupcakevormpjes.
  2. Meng in een grote kom de havermout, plantaardige melk, appelmoes, ahornsiroop en vanille-extract tot alles goed gemengd is.
  3. Voeg geleidelijk het volkorenmeel, bakpoeder en een snufje zout toe aan het natte mengsel. Roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg optioneel bosbessen, gehakte noten of vegan chocoladechips toe.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
  5. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker in het midden van een cupcake gestoken er schoon uitkomt.
  6. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *