Ingrediënten:
- 1 kopje havermout
- 1 kopje plantaardige melk (zoals amandel-, soja- of havermeelk)
- 1/2 kopje appelmoes (ongezoet)
- 1/3 kopje ahornsiroop of agavesiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 1/2 kopje volkorenmeel
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Optioneel: bosbessen, gehakte noten of vegan chocoladechips voor extra smaak
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een muffinbakplaat met papieren cupcakevormpjes.
- Meng in een grote kom de havermout, plantaardige melk, appelmoes, ahornsiroop en vanille-extract tot alles goed gemengd is.
- Voeg geleidelijk het volkorenmeel, bakpoeder en een snufje zout toe aan het natte mengsel. Roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg optioneel bosbessen, gehakte noten of vegan chocoladechips toe.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
- Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker in het midden van een cupcake gestoken er schoon uitkomt.
- Haal de cupcakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.
Geef een reactie