gebakken havermout met banaan en cacao

Ingrediënten:

  • 1 kopje havermout (glutenvrij als gewenst)
  • 2 rijpe bananen, in plakjes
  • 2 theelepels cacaonibs
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • (Een snufje zout, optioneel)
  • 1 kopje plantaardige melk (zoals amandel-, soja-, of havermelk)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Plantaardige olie of bakspray voor het invetten van de hittebestendige schaal

Optionele toppings:

  • Verse banaanplakjes
  • Pure chocoladeschilfers
  • Plantaardige yoghurt

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (350°F) en vet een ovenschaal in met wat plantaardige olie of gebruik bakspray.
  2. In een grote kom combineer je de banaan, havermout, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Meng goed.
  3. Voeg de plantaardige melk en vanille-extract toe aan het havermoutmengsel. Roer alles goed door elkaar, zodat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  4. Giet het havermoutmengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
  5. Leg wat plakjes banaan met cacao nibs op het mengsel en strooi er nog wat kaneel over
  6. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
  7. Haal de gebakken havermout uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert.
  8. Serveer de gebakken havermout eventueel met wat plantaardige yoghurt voor extra smeuïgheid.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *