Ingrediënten:
- 1 kopje havermout (glutenvrij als gewenst)
- 2 rijpe bananen, in plakjes
- 2 theelepels cacaonibs
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- (Een snufje zout, optioneel)
- 1 kopje plantaardige melk (zoals amandel-, soja-, of havermelk)
- 1 theelepel vanille-extract
- Plantaardige olie of bakspray voor het invetten van de hittebestendige schaal
Optionele toppings:
- Verse banaanplakjes
- Pure chocoladeschilfers
- Plantaardige yoghurt
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180°C (350°F) en vet een ovenschaal in met wat plantaardige olie of gebruik bakspray.
- In een grote kom combineer je de banaan, havermout, cacaopoeder, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Meng goed.
- Voeg de plantaardige melk en vanille-extract toe aan het havermoutmengsel. Roer alles goed door elkaar, zodat alle ingrediënten goed zijn gemengd.
- Giet het havermoutmengsel in de ingevette ovenschaal en verdeel het gelijkmatig.
- Leg wat plakjes banaan met cacao nibs op het mengsel en strooi er nog wat kaneel over
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant mooi goudbruin is.
- Haal de gebakken havermout uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je het serveert.
- Serveer de gebakken havermout eventueel met wat plantaardige yoghurt voor extra smeuïgheid.
Geef een reactie