Griekse pasta met tempeh en tomatensaus

Ingrediënten:

  • 2 tomaten
  • 200 gram Griekse pasta (zoals orzo of fregola)
  • 150 gram tempeh (in blokjes gesneden)
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verkruimelde feta-kaas als topping of ringetjes salade ui.

Instructies:

  1. Kook de Griekse pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuutje mee tot het geurig is.
  4. Voeg de tempeh-blokjes toe aan de pan en bak ze goudbruin.
  5. Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook de gedroogde oregano en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Laat het geheel sudderen op middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn en een sausachtige consistentie hebben gekregen.
  7. Voeg de gekookte Griekse pasta toe aan de pan met de tomatensaus en tempeh. Roer goed door zodat de saus zich goed verspreidt.
  8. Serveer de Griekse pasta met tempeh en tomatensaus in diepe borden. Als je wilt, kun je er wat verkruimelde plantaardige feta-kaas overheen strooien voor extra smaak of ringetjes salade ui.

Dit gerecht is een heerlijke en voedzame combinatie van pasta, tomatensaus en tempeh met een vleugje Griekse smaak. Geniet ervan!