Ingrediënten:
- 2 tomaten
- 200 gram Griekse pasta (zoals orzo of fregola)
- 150 gram tempeh (in blokjes gesneden)
- 1 ui (fijngehakt)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verkruimelde feta-kaas als topping of ringetjes salade ui.
Instructies:
- Kook de Griekse pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze zacht en lichtbruin is.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuutje mee tot het geurig is.
- Voeg de tempeh-blokjes toe aan de pan en bak ze goudbruin.
- Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de pan. Voeg ook de gedroogde oregano en basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat het geheel sudderen op middelhoog vuur tot de tomaten zacht zijn en een sausachtige consistentie hebben gekregen.
- Voeg de gekookte Griekse pasta toe aan de pan met de tomatensaus en tempeh. Roer goed door zodat de saus zich goed verspreidt.
- Serveer de Griekse pasta met tempeh en tomatensaus in diepe borden. Als je wilt, kun je er wat verkruimelde plantaardige feta-kaas overheen strooien voor extra smaak of ringetjes salade ui.
Dit gerecht is een heerlijke en voedzame combinatie van pasta, tomatensaus en tempeh met een vleugje Griekse smaak. Geniet ervan!