TofuMaffia-burger (kikkererwtenburger)

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt en afgespoeld
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel, als je van pittig houdt)
  • 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
  • 3 eetlepels kikkererwtenmeel
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Doe de uitgelekte kikkererwten in een grote kom en prak ze grof met een vork of aardappelstamper. Je kunt ook een keukenmachine gebruiken voor een fijnere textuur.
  3. Voeg de fijngehakte ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder (optioneel) en peterselie toe aan de kom met kikkererwten. Meng goed.
  4. Voeg geleidelijk kikkererwtenmeel toe aan het mengsel en blijf mengen tot je een stevige consistentie krijgt. Het mengsel moet vormbaar zijn en niet te plakkerig. Voeg indien nodig meer kikkererwtenmeel toe.
  5. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  6. Vorm het mengsel in burgers van de gewenste grootte en dikte. Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Bak de kikkererwtenburgers in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20-25 minuten, of tot ze goudbruin en stevig zijn. Draai ze halverwege de baktijd voorzichtig om. Door de kikkererwtenburgers in de oven te bakken, krijgen ze een knapperige textuur aan de buitenkant en blijven ze zacht van binnen.
  8. Haal de burgers uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
  9. Doe de burger op een Italiaanse bol met picalilly, tomaat, (ijsberg)sla en tomaat (of andere groentes naar keuze)

Eetsmakelijk!


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *