Ingrediënten:
- 1 kop gedroogde rode linzen
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortelen, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
- groentebouillon gemaakt van 2,5 blikje water en 1 bouillonblokje met weinig zout
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilivlokken (optioneel, voor wat pittigheid)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander voor garnering
Instructies:
- Spoel de rode linzen af onder koud water en doe ze in de multi-cooker.
- Voeg de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij, tomatenblokjes, groentebouillon, komijnpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe aan de multi-cooker. Roer alles goed door elkaar.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Sluit de multi-cooker en stel deze in op de soepfunctie (of gebruik de slowcookfunctie op lage temperatuur).
- Kook de linzensoep gedurende 6-8 uur op lage temperatuur of 3-4 uur op hoge temperatuur, tot de linzen zacht zijn en de smaken goed zijn samengekomen.
- Roer de soep voor het serveren nog eens goed door. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
- Serveer de linzensoep warm en garneer met verse peterselie of koriander.
Geef een reactie