linzenstoofpot (multi-cooker-recept)

Ingrediënten:

  • 1 kop gedroogde rode linzen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
  • groentebouillon gemaakt van 2,5 blikje water en 1 bouillonblokje met weinig zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1/2 theelepel kurkumapoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel chilivlokken (optioneel, voor wat pittigheid)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie of koriander voor garnering

Instructies:

  1. Spoel de rode linzen af onder koud water en doe ze in de multi-cooker.
  2. Voeg de ui, knoflook, wortelen, bleekselderij, tomatenblokjes, groentebouillon, komijnpoeder, kurkumapoeder, paprikapoeder en chilivlokken toe aan de multi-cooker. Roer alles goed door elkaar.
  3. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
  4. Sluit de multi-cooker en stel deze in op de soepfunctie (of gebruik de slowcookfunctie op lage temperatuur).
  5. Kook de linzensoep gedurende 6-8 uur op lage temperatuur of 3-4 uur op hoge temperatuur, tot de linzen zacht zijn en de smaken goed zijn samengekomen.
  6. Roer de soep voor het serveren nog eens goed door. Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de linzensoep warm en garneer met verse peterselie of koriander.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *