- 200 gram tempeh, in blokjes gesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 1 wortel, in plakjes gesneden
- 400 ml plantaardige yoghurt
- 2 eetlepels sojasaus (zorg ervoor dat het een veganistische variant is)
- 2 eetlepels currypasta (kies jouw favoriete smaak, zoals groene curry of rode curry of gebruik onze Rode currypasta zonder citroengras)
- 1 theelepel agavesiroop(optioneel)
- Zout naar smaak
- Verse koriander voor garnering (optioneel)
Instructies:
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe. Bak ze een paar minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
- Voeg de tempeh blokjes toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
- Voeg de rode paprika, courgette en wortel toe aan de pan. Bak alles samen gedurende 5 minuten, of tot de groenten iets zachter worden.
- Voeg de currypasta toe aan de pan en roer goed om alle ingrediënten te bedekken.
- Giet de yoghurt en sojasaus in de pan. Roer alles goed door.
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de curry sudderen gedurende 15-20 minuten, of tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
- Proef de curry en voeg als gewenst agavesiroop en zout toe om de smaken in balans te brengen.
- Serveer de tempeh curry warm, gegarneerd met verse koriander. Je kunt het serveren met (gestoomde rijst), naanbrood of quinoa.
Geef een reactie