Tempeh Curry zonder olie

  • 200 gram tempeh, in blokjes gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 1 wortel, in plakjes gesneden
  • 400 ml plantaardige yoghurt
  • 2 eetlepels sojasaus (zorg ervoor dat het een veganistische variant is)
  • 2 eetlepels currypasta (kies jouw favoriete smaak, zoals groene curry of rode curry of gebruik onze Rode currypasta zonder citroengras)
  • 1 theelepel agavesiroop(optioneel)
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander voor garnering (optioneel)

Instructies:

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe. Bak ze een paar minuten tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  2. Voeg de tempeh blokjes toe aan de pan en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  3. Voeg de rode paprika, courgette en wortel toe aan de pan. Bak alles samen gedurende 5 minuten, of tot de groenten iets zachter worden.
  4. Voeg de currypasta toe aan de pan en roer goed om alle ingrediënten te bedekken.
  5. Giet de yoghurt en sojasaus in de pan. Roer alles goed door.
  6. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de curry sudderen gedurende 15-20 minuten, of tot de groenten gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
  7. Proef de curry en voeg als gewenst agavesiroop en zout toe om de smaken in balans te brengen.
  8. Serveer de tempeh curry warm, gegarneerd met verse koriander. Je kunt het serveren met (gestoomde rijst), naanbrood of quinoa.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *