Ingrediënten:
- 2 sjalotten, fijngehakt
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar jouw gewenste pittigheidsniveau)
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1/2 theelepel zout
- 1 eetlepel limoensap
- Optioneel: een handvol verse korianderblaadjes voor extra smaak
Instructies:
- Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte sjalotten, knoflook en rode chilipepers toe. Bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn en beginnen te geuren.
- Voeg het kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe aan de pan. Rooster de specerijen ongeveer 1 minuut mee, terwijl je ze goed mengt met de andere ingrediënten in de pan.
- Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
- Doe het gekoelde mengsel samen met het limoensap en de verse korianderblaadjes (indien gebruikt) in een blender of keukenmachine.
- Blend alles tot een gladde pasta ontstaat. Je kunt eventueel een beetje water toevoegen om het mengsel gemakkelijker te laten blenden.
- Proef de currypasta en voeg indien nodig extra zout, limoensap of kruiden toe naar smaak.
Geef een reactie