currypasta zonder citroengras

Ingrediënten:

  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 cm verse gember, geschild en fijngehakt
  • 2 rode chilipepers, zaadjes verwijderd en fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar jouw gewenste pittigheidsniveau)
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 eetlepel limoensap
  • Optioneel: een handvol verse korianderblaadjes voor extra smaak

Instructies:

  1. Verhit een pan op middelhoog vuur en voeg de fijngehakte sjalotten, knoflook en rode chilipepers toe. Bak ze ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn en beginnen te geuren.
  2. Voeg het kurkumapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, zwarte peper en zout toe aan de pan. Rooster de specerijen ongeveer 1 minuut mee, terwijl je ze goed mengt met de andere ingrediënten in de pan.
  3. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
  4. Doe het gekoelde mengsel samen met het limoensap en de verse korianderblaadjes (indien gebruikt) in een blender of keukenmachine.
  5. Blend alles tot een gladde pasta ontstaat. Je kunt eventueel een beetje water toevoegen om het mengsel gemakkelijker te laten blenden.
  6. Proef de currypasta en voeg indien nodig extra zout, limoensap of kruiden toe naar smaak.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *