Quinoa Boeddhabowl met geroosterde groenten.

Ingrediënten:

Voor de geroosterde groenten:

  • 1 zoete aardappel, in blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode ui, in dunne partjes
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel komijn
  • Zout en peper naar smaak

Voor de quinoa en dressing:

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Voor de bowl:

  • Gemengde groene bladgroenten (bijv. spinazie, rucola, boerenkool)
  • 1 avocado, in plakjes
  • Wat tomaatjes
  • Geroosterde pompoenpitten of zonnebloempitten

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de zoete aardappel, rode paprika, courgette en rode ui op een bakplaat. Breng op smaak met gerookt paprikapoeder, komijn, zout en peper. Rooster de groenten ongeveer 20-25 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  3. Spoel de quinoa af onder koud water en kook volgens de instructies op de verpakking.
  4. In een kleine kom, meng het citroensap, ahornsiroop, fijngehakte knoflook, zout en peper om de dressing te maken.
  5. Als de quinoa gaar is, voeg je de dressing toe en meng je alles goed.
  6. Bereid de bowl voor door een bedje van gemengde groene bladgroenten op te leggen. Voeg de gekookte quinoa, geroosterde groenten en plakjes avocado toe.
  7. Garneer de bowl met geroosterde pompoenpitten of zonnebloempitten en tomaatjes.
  8. Serveer de quinoa Boeddhabowl direct en geniet ervan!

Deze Buddha Bowl zit boordevol voedingsstoffen en smaken. Het combineert geroosterde groenten met eiwitrijke quinoa en een verfrissende dressing


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *