Ingrediënten:
Voor de salade:
- 1 bloemkool, tot rijst verwerkt (of kant-en-klare bloemkoolrijst)
- 1 puntpaprika, in dunne reepjes gesneden
- 1 wortel, julienne gesneden
- Paar lepels rodekool
- Handje blauwe bessen
- 1 rijpe avocado, in blokjes gesneden
- Een handvol gehakte peterselie of koriander (optioneel)
Voor de pindakaasdressing:
- 3 eetlepels pindakaas (kies een variant zonder toegevoegde olie)
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel ahornsiroop of een andere zoetstof naar keuze (optioneel)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Een snufje chilivlokken (optioneel)
- Water, indien nodig, om de dressing te verdunnen
Bereidingswijze:
- Meng in een grote kom de bloemkoolrijst, puntpaprika, wortel julienne en avocado. Voeg indien gewenst gehakte peterselie of koriander toe voor extra smaak en kleur.
- In een aparte kom meng je de pindakaas, sojasaus, rijstazijn, ahornsiroop, knoflook en chilivlokken (indien gebruikt). Roer goed door tot alle ingrediënten goed gemengd zijn. Als de dressing te dik is, kun je wat water toevoegen om de gewenste consistentie te bereiken.
- Giet de pindakaasdressing over de salade en meng alles goed door elkaar, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
- Proef de salade en voeg indien nodig nog wat zout of peper toe naar smaak.
- Serveer de salade met wat rodekool en blauwe bessen.
Je kunt deze salade ook aanpassen naar je eigen smaak door andere groenten, noten of zaden toe te voegen. Experimenteer en ontdek jouw favoriete combinaties. Eet smakelijk!
Geef een reactie