Gegrilde watermeloensalade

Ingrediënten:

  • 4 plakken watermeloen
  • 1 komkommer, in dunne plakjes
  • 1 rode ui, dun gesneden
  • Een handvol verse muntblaadjes, gehakt
  • Een handvol verse basilicumblaadjes, gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verkruimelde vegan feta of geroosterde pijnboompitten als topping

Instructies:

  1. Verwarm een grillpan op hoog vuur. Grill de plakken watermeloen aan beide kanten gedurende 2-3 minuten, of tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  2. Haal de gegrilde watermeloen van de grillpan en snijd deze in blokjes.
  3. Meng de watermeloenblokjes, komkommer, rode ui, munt en basilicum in een grote kom.
  4. In een aparte kom, meng je de olijfolie, balsamicoazijn, zout en peper tot een dressing.
  5. Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig zodat de smaken goed worden verdeeld.
  6. Garneer de salade eventueel met verkruimelde vegan feta of geroosterde pijnboompitten voor extra textuur en smaak.
  7. Serveer de gegrilde watermeloensalade direct en geniet van de verfrissende en heerlijke smaken!

Deze lichte en smaakvolle gegrilde watermeloensalade is perfect voor een warme zomerdag. Het zal je verkoelen en voldoen aan je verlangen naar iets fris en smaakvol. Geniet ervan onder de zon en blijf koel!


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *