Quinoa met geroosterde groenten en tahin-dressing

Ingrediënten:

  • 1 kopje quinoa
  • Assortiment van seizoensgroenten (bijv. paprika, courgette, wortel, bloemkool), in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels tahin
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Handvol verse kruiden (bijv. koriander, peterselie), gehakt
  • Optioneel: geroosterde kikkererwten of noten als topping

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de quinoa af en kook volgens de instructies op de verpakking. Zet apart.
  3. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster in de oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  4. Terwijl de groenten roosteren, maak je de tahin-dressing. Meng de tahin, citroensap, knoflook, zout en peper in een kom. Voeg indien nodig wat water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Verdeel de gekookte quinoa over kommen. Schep de geroosterde groenten erbovenop. Drizzle de tahin-dressing over de groenten.
  6. Bestrooi met verse kruiden en voeg optioneel geroosterde kikkererwten of noten toe voor extra crunch.
  7. Geniet van deze voedzame en smaakvolle quinoa-kom met geroosterde groenten en tahin-dressing!

Laat dit gerecht je verrassen met zijn heerlijke smaken en texturen. Het is een geweldige optie voor een gezonde en vullende maaltijd. Eet smakelijk!


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *