Geroosterde bloemkoolsteaks met kruidige linzen en romige avocado-saus

Geroosterde bloemkoolsteaks met kruidige linzen en romige avocado-saus. Het is een voedzame en smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te bereiden is. Hier is het recept:

Ingrediënten:

  • 1 grote bloemkool
  • 1 kopje gekookte groene of bruine linzen
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 rijpe avocado
  • Sap van 1 citroen
  • Handvol verse koriander of peterselie, gehakt

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de bloemkool in dikke plakken van ongeveer 2 cm dik. Dit zijn je bloemkoolsteaks.
  3. Leg de bloemkoolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Meng in een kom de paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, zout, peper en olijfolie.
  5. Bestrijk de bloemkoolsteaks aan beide kanten royaal met het kruidenmengsel.
  6. Rooster de bloemkoolsteaks in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en licht gebruind.
  7. Terwijl de bloemkool roostert, maak je de romige avocado-saus. Schep het vruchtvlees van de avocado in een blender of keukenmachine. Voeg het citroensap, zout en peper toe. Mix tot een gladde saus.
  8. Verwarm de gekookte linzen in een pan op laag vuur en voeg wat zout en peper toe voor extra smaak.
  9. Serveer de geroosterde bloemkoolsteaks op een bedje van kruidige linzen en besprenkel met de romige avocado-saus.
  10. Garneer met gehakte koriander of peterselie.

Geniet van deze smaakvolle en voedzame geroosterde bloemkoolsteaks met kruidige linzen en romige avocado-saus! Het is een perfect gerecht om van te genieten als hoofdmaaltijd of zelfs als bijgerecht bij andere veganistische lekkernijen. Eet smakelijk!


Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *